Nær din krop med din livsstil
Velkommen til vores underside om livsstile. Vi følger med i, hvad der sker og lægger mærke til, hvordan der kommer flere specifikke diæter og livsstile, og de skal selvfølgelig imødekommes. Derfor har vi samlet dem alle sammen – både til brugeren af diverse livsstile og til den almindelige forbruger, der er nysgerrig på konceptet. Uanset årsag finder du en lille introduktion til hver diæt samt forslag til leverandører, som kan imødekomme dine krav; selvom maden har flere krav, er den ikke ekskluderet fra at blive leveret hurtigt og nemt til din hoveddør. Alle har travlt, og derfor skal alle madpræferencer respekteres. Klik på kategorierne og se, hvem af vores leverandører der sørger for netop DIN mad:
KETO
Pescetar
Flexitar
Glutenfri
Low carb high fat (LCHF)
Vegetar
Økologi
Sense
Vegansk – Veganer er en velkendt og meget populær livsstil. Idéen bag maden er, at man ikke spiser nogen former for animalske produkter. Det gælder kød, men også hvad dyrene producerer. Det vil sige ingen mejeriprodukter, æg, honning osv. Til gengæld fremstilles mange plantebaserede alternativer som erstatning.
KETO – KETO-kuren er en moderne tilgang til vægttab. Her forsøger man at spise mad med højt fedtindhold og lavt indhold af kulhydrater. Idéen er, at man kan omstille sin krop til at forbrænde fedt frem for kulhydrater, da fedtet er sværere at nedbryde. Bl.a. fisk, kød, smør og yoghurt er anbefalet, mens kartofler, pasta og ris skal undgås.
Low carb high fat (LCHF) – LCHF har meget af den samme opbygning som KETO-kuren. Forskellen ligger i, hvor mange kulhydrater det er tilladt for brugeren at spise i forløbet.
Pescetar – Pescetaren er en udvidet version af vegetar. Her spiser du ikke kød, men i modsætning til vegetarer, må du spise fiskekød. Pescetaren har derfor en stor kilde til omega-3 fedtsyrer i kosten, som andre mangler.
Flexitar – Flexitaren er svær at definere, fordi den inddrager alle former for mad – blot med forskellige vægtninger. Flexitaren spiser, i modsætning til vegetar og veganer, også kød, men kun en gang imellem. Ellers er tallerkenen primært fyldt med grøntsager og anden plantebaseret kost.
Glutenfri – en diæt, der typisk er mere nødvendig end moderne. Mennesker med cøliaki kan ikke tåle gluten, og de er derfor nødsaget til at spise glutenfrit. Dog er der også andre uden cøliaki, som spiser det. Det skyldes personlige erfaringer med mere sundhed. Det er dog ikke videnskabeligt dokumenteret.
Vegetar – Vegetar har meget det samme udgangspunkt som veganere: at spise mindre kød. Dog er det okay for vegetarerne at spise animalske produkter.
Økologi – Økologi er at vælge fødevarer, der er produceret på økologiske vilkår. Det vil sige, at du køber mad uden sprøjtegifte og med fokus på dyrevelfærd.
Sense – Sense er en livsstil, som fokuserer på vægttab. I stedet for at veje maden og tælle kalorier gør Sense brug af ”håndfuld” som målestok. Sammensætter du håndfulde med de rette ingredienser, får du mættende mad, som samtidig hjælper med vægttabet. Her er der også plads søde sager.