Vegansk

Veganske måltidskasser i en travl hverdag

I dag er veganere et velkendt og relativt almindeligt fænomen, hvor spisevanerne er anderledes end den gammeldags kost bestående af ’sovs og kartofler’. Kender du begrebet, men ikke er sikker på, hvad det står for, giver vi dig en forklaring her: En veganer er en særlig diæt, der lægger stor vægt på dyrevelfærden – Både kød og alle animalske produkter bliver skåret ud af kosten; i stedet består en veganers indtag af mange veganske alternativer – især soja, havre, tofu og andre proteinrige naturprodukter anvendes til at lave plantebaserede udgaver af velkendte madvarer uden behov for animalske produkter. Selvom deres mange alternativer minder om animalske produkter, forsøger de ikke at genskabe smagen – i stedet ønsker mange veganere en mærkbar forskel mellem det kødfulde og veganske/vegetariske alternativ. Smagene er derfor markant anderledes.

 

Valget om at konvertere til vegansk kost kan ske på baggrund af:

  • Etike overvejelser ved at spise dyr
  • Fokus på sundhed
  • Bidrage til et nedsat klimaudslip
  • På baggrund af religiøse overbevisninger

Der findes også forskellige grader af veganisme, men generelt spiser næsten alle veganere den samme slags mad. Fravalget af animalske produkter er også, hvad der adskiller en veganer fra en vegetar.

 

Indhold i en vegansk måltidskasse

Nu hvor veganer er blevet ’mainstream’, findes der selvfølgelig også måltidskasser, som dækker deres behov. Vi har også derfor også leverandører, som kan opfylde i dit behov på den ene eller anden måde – leverandørerne er enten specialiserede i kødfrie tilbud eller tilbyder veganske måltidskasser som en niche. Uanset hvor du får den fra, kan du forvente spændende mad: For at kompensere for kød, ost mm. tilsættes veganske retter rigtig mange krydderier. Du kan derfor finde spændende smagsoplevelser, som er inspireret af traditionelle køkkener verden over. Udover krydderier består en måltidskasse af frugt og grøntsager – det betyder mange plantebaserede proteiner. Bestiller du en måltidskasse, modtager du maden enten forarbejdet eller tilberedt, så du hurtigt kan nyde et vegansk måltid i en travl hverdag.

 

Behov for ekstra kosttilskud

At skære kød og mejeriprodukter fra, er at skære typiske kilder til bestemt vitaminer og mineraler. Selvom der findes mange veganske kilder til vitaminer og mineraler, er der behov for at tage kosttilskud for at holde et stabilt niveau af proteiner – især B12-vitamin kommer meget fra kød og er derfor nødvendigt at få nok af på andre måder. Veganske kosttilskud kan både findes i fast og flydende form, så de kan blive en naturlig del af dit kostindtag.

 

Vores tilbud til veganere/vegetarer:

 

Priserne på både vegetariske og veganske måltidskasser afhænger af vores leverandører: De lægger fokus på bestemt typer mad, og vi vil derfor anbefale, at du undersøger mulighederne for at få fornemmelse af gennemsnitsprisen.