Fitness

Hold formen og hav overskud med en fitness-måltidskasse

At holde sig selv i form er ligesom et deltidsjob – der er behov for at træne, restituere og spise ordentligt, så man har energi til at vedligeholde sin træning. For mange er det en indiskutabel livsstil, og derfor må det gå på bekostning af andre ting som venner, interesser eller madlavning. Dog skal du ikke nedprioritere maden, når du går op i træning – det er grunden til, at du fortsat kan opbygge muskler og fungere i dagligdagen. Heldigvis er der mange af vores måltidskasser, som findes i en fitness-variant eller er lavet specifikt til folk, der træner. På den måde kan du have mere tid til andet og stadig få den nødvendige kost til at vedligeholde din krop.

 

Hvad gør protein for din krop?

Protein er kroppens byggesten. De bruges primært til at opbygge celler, væv, hormoner, antistoffer og enzymer. De er vigtige at få som en naturlig del af kosten, da proteinerne aminosyrer ikke kan dannes i kroppen. Proteiner er også essentielle for at vedligeholde kroppens immunforsvar, så du undgår sygdomme. Desuden vil væksten af muskler mindskes, hvis kroppen ikke har proteiner at omdanne. Oftest finder du proteiner i bælgfrugter, kød og mejeriprodukter, så der er både mulighed for at få protein naturligt via kosten – uanset hvilke madpræferencer du har.

 

Hvad gør fedt for din krop?

På trods af det dårlige omdømme, som fedt i forbindelse med fast food, er der mange gavnlige fordele ved at indtage fedt i moderate mængder. Fedt kan, ligesom kulhydrater, nedbrydes og omdannes til energi i hverdagen. Forskellen er, at fedt er sværere at nedbryde end kulhydrater, men har til gengæld andre funktioner. Fedt vedligeholder kroppen ved at smøre leddene. Desuden oplagres det til fedtdepoter, som kroppen tærer på, når den ikke får nok mad eller er under et stort pres. Fedt har derfor mange funktioner, som skal vedligeholdes i kroppen.

 

Hvad gør kulhydrater for din krop?

Kulhydrater er den typiske energikilde i kroppen. Ved nedbrydelse kan den kemiske forbindelse omdannes til energi, som kan få kroppen i gang. Alle funktioner i led og indre organer kører på kulhydrater, så det er derfor vigtigt at optage nok af dem. Omvendt skal de også forbrændes, da de kan omdannes til fedt, hvis ikke de bliver brugt nok.

 

Træningsmad, sund mad og meget mere

Vores mange leverandører er fyldt med lækre velsmagende retter. Nogle af dem har endda måltidskasser, der er specifikt lavet til at vedligeholde din form. Du kan bl.a. fitnesskasser eller proteinrig mad fra følgende leverandører: